Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaczki polane sosem maślano-miodowym to kreatywny przepis na aromatyczny dodatek, który dopełni świąteczną pieczeń lub inne dania główne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1304
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2293
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4378
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1304
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 282
Składniki
Do umytych i obranych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę suszonego rozmarynu, pół łyżeczki cynamonu oraz pół łyżeczki kurkumy. Całość polewamy olejem i dokładnie mieszamy.
Przyprawione ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Do roztopionego ciepłego masła dodajemy sok z cytryny, miód oraz musztardę. Mieszamy.
Upieczone ciepłe ziemniaki polewamy przed podaniem przygotowanym sosem maślano-miodowym. Smacznego.