Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaczki polane sosem maślano-miodowym to kreatywny przepis na aromatyczny dodatek, który dopełni świąteczną pieczeń lub inne dania główne.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Składniki
Do umytych i obranych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę suszonego rozmarynu, pół łyżeczki cynamonu oraz pół łyżeczki kurkumy. Całość polewamy olejem i dokładnie mieszamy.
Przyprawione ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Do roztopionego ciepłego masła dodajemy sok z cytryny, miód oraz musztardę. Mieszamy.
Upieczone ciepłe ziemniaki polewamy przed podaniem przygotowanym sosem maślano-miodowym. Smacznego.