Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaczki polane sosem maślano-miodowym to kreatywny przepis na aromatyczny dodatek, który dopełni świąteczną pieczeń lub inne dania główne.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4299
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1383
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4299
Składniki
Do umytych i obranych ziemniaków dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku, łyżeczkę słodkiej papryki, łyżeczkę suszonego rozmarynu, pół łyżeczki cynamonu oraz pół łyżeczki kurkumy. Całość polewamy olejem i dokładnie mieszamy.
Przyprawione ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem przez około godzinę w 190/200 stopniach z termoobiegiem.
Do roztopionego ciepłego masła dodajemy sok z cytryny, miód oraz musztardę. Mieszamy.
Upieczone ciepłe ziemniaki polewamy przed podaniem przygotowanym sosem maślano-miodowym. Smacznego.