Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie, które warto wypróbować
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 14
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 25
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 138
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10970
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 272
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 14
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 25
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 138
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10970
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 272
Składniki
Filety myjemy i mięso nacieramy solą i pieprzem oraz obsypujemy ziołami ( części bez skórki - skórkę tylko delikatnie solimy i pieprzymy )
Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia skórą do góry i podlewamy winem i sokiem, tak, aby skóra nie była zanurzona w płynie. Wkładamy na kilka godzin do lodówki
Mięso pieczemy pod przykryciem w 240 stopniach przez 45 minut, a potem zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, zdejmujemy przykrywkę i pieczemy kolejne 45 minut, aż skórka ładnie się upiecze. Jeśli płyn odparuje w czasie pieczenia uzupełniamy go dolewając jeszcze trochę wina i soku. W drugiej części pieczenia tz po zdjęciu przykrywki, fileta polewamy płynem z pieczenia ( 2 - 3 razy )
Filety z kaczki podajemy najlepiej z ryżem i surówką z czerwonej kapusty
Przepisy na surówki z czerwonej kapusty znajdziecie na moim blogu. Adres poniżej