Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie, które warto wypróbować
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 804
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 258
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 533
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 138
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 804
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 258
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 533
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 138
Składniki
Filety myjemy i mięso nacieramy solą i pieprzem oraz obsypujemy ziołami ( części bez skórki - skórkę tylko delikatnie solimy i pieprzymy )
Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia skórą do góry i podlewamy winem i sokiem, tak, aby skóra nie była zanurzona w płynie. Wkładamy na kilka godzin do lodówki
Mięso pieczemy pod przykryciem w 240 stopniach przez 45 minut, a potem zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, zdejmujemy przykrywkę i pieczemy kolejne 45 minut, aż skórka ładnie się upiecze. Jeśli płyn odparuje w czasie pieczenia uzupełniamy go dolewając jeszcze trochę wina i soku. W drugiej części pieczenia tz po zdjęciu przykrywki, fileta polewamy płynem z pieczenia ( 2 - 3 razy )
Filety z kaczki podajemy najlepiej z ryżem i surówką z czerwonej kapusty
Przepisy na surówki z czerwonej kapusty znajdziecie na moim blogu. Adres poniżej