Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafiora można jeść na surowo, ugotować, usmażyć albo upiec. Kalafior natarty mieszanką przypraw i wstawiony w całości do piekarnika wychodzi niezwykle chrupiący i aromatyczny. Może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do obiadu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4961
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13857
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3246
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1063
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4961
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13857
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3246
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1063
Składniki
Kalafiora oczyść z liści, umyj i osusz. Ułóż na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
W miseczce połącz oliwę z przyprawami. Gotową mieszankę nałóż na kalafiora przy użyciu pędzelka. Kalafiora zawiń w folię aluminiową.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Kalafiora piecz z folii przez około 30-40 minut. Następnie ściągnij folię i piecz jeszcze przez około godzinę.
Upieczonego kalafiora podajemy w całości z ulubionymi dodatkami - u mnie pestki granatu, świeże zioła i sos warzywny.