Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafiora można jeść na surowo, ugotować, usmażyć albo upiec. Kalafior natarty mieszanką przypraw i wstawiony w całości do piekarnika wychodzi niezwykle chrupiący i aromatyczny. Może stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do obiadu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 345
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1762
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 346
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 345
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1762
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 346
Składniki
Kalafiora oczyść z liści, umyj i osusz. Ułóż na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
W miseczce połącz oliwę z przyprawami. Gotową mieszankę nałóż na kalafiora przy użyciu pędzelka. Kalafiora zawiń w folię aluminiową.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Kalafiora piecz z folii przez około 30-40 minut. Następnie ściągnij folię i piecz jeszcze przez około godzinę.
Upieczonego kalafiora podajemy w całości z ulubionymi dodatkami - u mnie pestki granatu, świeże zioła i sos warzywny.