Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kurczak, wyrazisty por i ciągnący się ser ... nie ma lepszego połączenia! Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczne i przy okazji nie zbyt kaloryczne.
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 14
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 164
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 134
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 86
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 14
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 837
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 164
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 134
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 86
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy na niezbyt cienkie plastry, doprawiamy solą i pieprzem (z każdej strony).
Por myjemy i kroimy w krążki. Wykorzystujemy zarówno część białą i zieloną.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
Dno naczynia wykładamy porem.
Na por układamy plastry kurczaka.
Kurczaka smarujemy grubą warstwą majonezu.
Następnie całość posypujemy startym żółtym serem.
Tak przygotowane danie pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 40 minut.
Smacznego :)