Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kurczak, wyrazisty por i ciągnący się ser ... nie ma lepszego połączenia! Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczne i przy okazji nie zbyt kaloryczne.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 298
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 124
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 110
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 148
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 298
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 124
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 110
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 148
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy na niezbyt cienkie plastry, doprawiamy solą i pieprzem (z każdej strony).
Por myjemy i kroimy w krążki. Wykorzystujemy zarówno część białą i zieloną.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
Dno naczynia wykładamy porem.
Na por układamy plastry kurczaka.
Kurczaka smarujemy grubą warstwą majonezu.
Następnie całość posypujemy startym żółtym serem.
Tak przygotowane danie pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 40 minut.
Smacznego :)