Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty łosoś pieczony w folii aluminiowej w piekarniku
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 486
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21963
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 486
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21963
Składniki
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. 2. Przygotuj arkusze folii aluminiowej, wystarczająco duże, aby owinąć każdy filet z łososia. 3. Na każdym arkuszu folii połóż filet z łososia. Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. 4. Dodaj przeciśnięty czosnek i przypraw solą oraz pieprzem. Jeśli używasz, posyp świeżymi ziołami. 5. Zamknij folię, tworząc szczelny pakunek dla każdego filetu. 6. Umieść pakunki z łososiem na blasze do pieczenia i piecz przez 15-20 minut, w zależności od grubości filetów. 7. Wyjmij łososia z folii i podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami, takimi jak gotowane ziemniaki, ryż lub świeża sałatka.