Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z ciągnącym się serem. Wypróbuj!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Składniki
Ugotuj makaron spaghetti al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
Cebulę drobno posiekaj, a ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę.
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż, aż stanie się szklista. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez kolejną minutę. Dodaj mieloną wołowinę na patelnię. Mieszaj od czasu do czasu. Posól i popieprz w trakcie smażenia.
Kiedy mięso będzie gotowe, wlej passatę pomidorową. Dodaj też koncentrat pomidorowy. Dopraw mięsny sos oregano i bazylią. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje.
Przygotuj głębokie naczynie żaroodporne. Przełóż ugotowany makaron spaghetti i sos. Dosyp tarty parmezan. Całość dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Na wierzch wyłóż tarty ser mozzarella.
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wstaw naczynie z makaronem do piekarnika i piecz przez około 25 minut.