Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4831
Dodano: 30.09.2012
Odsłon: 22571
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pstrągi umyć i natrzeć solą.Do środka włożyć gałązkę rozmarynu,gałązkę melisy,plasterek cytryny i limonki,posiekaną cebulę oraz masło.Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym,posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem.Wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia podlać małą ilością wody.Wstawić do zimnego piekarnika i piec 50 min w temp 180 stopni.Ostatnie 15 min piec ryby bez przykrycia aby się zarumieniły.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

MEGI110278 08 października 2012Zgłoś do usunięcia
Np...wyjąć masło z zamrażarki i zetrzeć na tarce jarzynowej ;-)24 Kto głosował? | Odpowiedz

ufocom 05 października 2012Zgłoś do usunięcia
Jak to posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem. Pieprz rozumiem ale masło?2 Kto głosował? | Odpowiedz

ufocom 05 października 2012Zgłoś do usunięcia
Jak to posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem. Pieprz rozumiem ale masło?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 01 października 2012Zgłoś do usunięcia
I to jest to co bardzo lubię.Piekne zdjęcie zaprasza do jedzenia.28 Kto głosował? | Odpowiedz

BM87 30 września 2012Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam ryby grillowane i pieczone. Mniam, mniam. :)28 Kto głosował? | Odpowiedz