Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas lubi dania z ziemniaka. Właśnie ta potrawa jest tego przykładem i to bardzo smacznym.
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 186
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 108
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 86
Bardzo delikatna, super chrupiąca i pełna witamin, polecam :)
Odsłon: 4864
Smaczna, szybka, prosta w wykonaniu sałatka z uszkami tortellini. Nadaje się...
Odsłon: 186
Obłędne, maślane o wyrazistym serowym smaku krakersy, które przygotujecie w k...
Odsłon: 108
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszel...
Odsłon: 86
Bardzo delikatna, super chrupiąca i pełna witamin, polecam :)
Odsłon: 4864
Składniki
Obieramy ziemniaki i cebulę.
Ścieramy ziemniaki i cebulę, ja użyłem robota. Następnie dodajemy sól, pieprz, majranek oraz jajka. Mieszamy wszystko razem.
Do całości dodajemy pokrojone pomidorki oraz kulki mozzarelli, mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do 230 st C, góra i dół. Blaszki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Masę ziemniaczaną wlewamy do foremek. Ja zrobiłem dwie, ponieważ jedna była prezentem dla bliskiej osoby. Wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę. Gdy babki się zarumienią, a jest to po około 30 -40 minutach, przykręcamy piekarnik do 200 st C i pieczemy do momentu gdy środek babki jest suchy.
Po tym czasie wyjmujemy kroimy, dodajemy ulubiony sos i zabieramy się do jedzenia. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karkówka z cebulą z piekarnika
Dania główne
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Dania główne
Sznycel wiedeński
Dania główne
Rosół z kaczki
Karkówka z cebulą z piekarnika
Pieczona karkówka jest świetnym pomysłem na obiad na każdą okazję. Natomiast...
Odsłon: 584
Alu kofta – indyjski sposób na kalafiora i ziemniaki
Niedawno pokazywałam indyjskie samosy, a dziś przedstawiam alu kofta, czyli k...
Odsłon: 28