Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas lubi dania z ziemniaka. Właśnie ta potrawa jest tego przykładem i to bardzo smacznym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28420
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28420
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Obieramy ziemniaki i cebulę.
Ścieramy ziemniaki i cebulę, ja użyłem robota. Następnie dodajemy sól, pieprz, majranek oraz jajka. Mieszamy wszystko razem.
Do całości dodajemy pokrojone pomidorki oraz kulki mozzarelli, mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do 230 st C, góra i dół. Blaszki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Masę ziemniaczaną wlewamy do foremek. Ja zrobiłem dwie, ponieważ jedna była prezentem dla bliskiej osoby. Wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę. Gdy babki się zarumienią, a jest to po około 30 -40 minutach, przykręcamy piekarnik do 200 st C i pieczemy do momentu gdy środek babki jest suchy.
Po tym czasie wyjmujemy kroimy, dodajemy ulubiony sos i zabieramy się do jedzenia. Smacznego.