Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas lubi dania z ziemniaka. Właśnie ta potrawa jest tego przykładem i to bardzo smacznym.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Składniki
Obieramy ziemniaki i cebulę.
Ścieramy ziemniaki i cebulę, ja użyłem robota. Następnie dodajemy sól, pieprz, majranek oraz jajka. Mieszamy wszystko razem.
Do całości dodajemy pokrojone pomidorki oraz kulki mozzarelli, mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do 230 st C, góra i dół. Blaszki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Masę ziemniaczaną wlewamy do foremek. Ja zrobiłem dwie, ponieważ jedna była prezentem dla bliskiej osoby. Wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę. Gdy babki się zarumienią, a jest to po około 30 -40 minutach, przykręcamy piekarnik do 200 st C i pieczemy do momentu gdy środek babki jest suchy.
Po tym czasie wyjmujemy kroimy, dodajemy ulubiony sos i zabieramy się do jedzenia. Smacznego.