Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość z nas lubi dania z ziemniaka. Właśnie ta potrawa jest tego przykładem i to bardzo smacznym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14268
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16290
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6561
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14268
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1656
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16290
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6561
Składniki
Obieramy ziemniaki i cebulę.
Ścieramy ziemniaki i cebulę, ja użyłem robota. Następnie dodajemy sól, pieprz, majranek oraz jajka. Mieszamy wszystko razem.
Do całości dodajemy pokrojone pomidorki oraz kulki mozzarelli, mieszamy.
Nagrzewamy piekarnik do 230 st C, góra i dół. Blaszki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Masę ziemniaczaną wlewamy do foremek. Ja zrobiłem dwie, ponieważ jedna była prezentem dla bliskiej osoby. Wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę. Gdy babki się zarumienią, a jest to po około 30 -40 minutach, przykręcamy piekarnik do 200 st C i pieczemy do momentu gdy środek babki jest suchy.
Po tym czasie wyjmujemy kroimy, dodajemy ulubiony sos i zabieramy się do jedzenia. Smacznego.