Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Święta Bożego Narodzenia po całym domu unosi się zapach pierniczków a czy smakowaliście już polędwiczki w sosie piernikowym? Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4578
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10388
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12826
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4578
Składniki
1. Mięso kroimy dwu centymetrowe plastry i dłonią rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju przenosimy do garnka z wodą, dodajemy listki laurowe oraz ziele angielskie. Mięso musi być przykryte, gotujemy do miękkości około 30 minut pod przykryciem.
2. Po tym czasie wyjmujemy polędwiczki, układamy w naczyniu a sos przecedzamy przez sitko, wlewamy do garnka, dodajemy pokruszone pierniki, powidła i doprawiamy solą oraz chili. 10 minut gotujemy, następnie zawartość z garnka miksujemy blenderem na gładki sos. 3. Sos podgrzewamy i polewamy nim mięso.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.