Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam odwieczny problem z podawaniem dokładnych proporcji,ponieważ wiele rzeczy robię po prostu na oko.Ale spróbuję.Ciasto do tych pierogów robię nieco inaczej niż do pozostałych.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18013
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 492
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7496
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8850
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18013
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 492
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 973
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7496
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8850
Składniki
Ugotować ziemniaki utłuc wystudzić.Na smalcu usmażyć cebulę pokrojoną oraz boczek pokrojone w kostkę.Przez praskę przecisnąć ziemniaki i twaróg,dodać cebulkę z boczkiem przyprawy,wymieszać.
Zagnieść dość luźne ciasto,ale niezbyt a jeśli jest za ścisłe dodać oleju.Wykrawać krążki szklanką i napełniać farszem zlepić i tak do wyczerpania składników.W garnku zagotować wodę,posolić i gotować partiami od czasu do czasu mieszając aby nie przywarły do dna.Wykładać na durszlak zahartować polać olejem lub smalcem ze skwarkami. Można je podawać z sosami grzybowym lub mięsnym.