Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto dość szybko , powinno być miękkie i ciągliwe ( łatwo będzie się wałkować i lepić).Tak przygotowane ciasto zostawić na pół godziny, żeby odpoczęło.
Ziemniaki ugotować rozgnieść lub przepuścić przez praskę dodać ser (też przecisnąć przez praskę).
Cebulę drobno pokroić podsmażyć na złoty kolor , dodać do ziemniaków z serem , przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki.
Farsz nakładać na krążki i zlepiać.
Gotować 1-2 minuty od chwili wypłynięcia.
Podawać z tłuszczem i skwareczkami . SMACZNEGO!