Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto dość szybko , powinno być miękkie i ciągliwe ( łatwo będzie się wałkować i lepić).Tak przygotowane ciasto zostawić na pół godziny, żeby odpoczęło.
Ziemniaki ugotować rozgnieść lub przepuścić przez praskę dodać ser (też przecisnąć przez praskę).
Cebulę drobno pokroić podsmażyć na złoty kolor , dodać do ziemniaków z serem , przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki.
Farsz nakładać na krążki i zlepiać.
Gotować 1-2 minuty od chwili wypłynięcia.
Podawać z tłuszczem i skwareczkami . SMACZNEGO!