Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5745
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 241
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5745
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 241
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto dość szybko , powinno być miękkie i ciągliwe ( łatwo będzie się wałkować i lepić).Tak przygotowane ciasto zostawić na pół godziny, żeby odpoczęło.
Ziemniaki ugotować rozgnieść lub przepuścić przez praskę dodać ser (też przecisnąć przez praskę).
Cebulę drobno pokroić podsmażyć na złoty kolor , dodać do ziemniaków z serem , przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować i wyciąć krążki.
Farsz nakładać na krążki i zlepiać.
Gotować 1-2 minuty od chwili wypłynięcia.
Podawać z tłuszczem i skwareczkami . SMACZNEGO!