Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi ruskie.

Pierogi ruskie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 3117

Dodano:

Odsłon: 12189

Bardzo smaczne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Pierogi ruskie.

Przygotowanie

  1. Farsz: ziemniaki i ser przemielić przez maszynkę, dobrze wymieszać z przyprawami i cebulą (pokrojoną drobno i zrumienioną na oliwie).

  2. Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem.
    Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.

  3. Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.

  4. Pierogi wrzucamy na gotującą się wodę, gdy wypłyną na wierzch gotujemy ok. 10 minut.
    Podajemy z zrumienioną na tłuszczu cebulką pokrojoną w drobną kostkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 maja 2016 Kiedyś nie lubiłem pierogów...może wynikało to z tego, że co sobotę były...teraz uwielbiam <3 Zdjęcie piękne <3 Takie do schrupania od razu <3 Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń