Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3746
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 169
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1281
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3746
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 169
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1281
Składniki
Farsz: ziemniaki i ser przemielić przez maszynkę, dobrze wymieszać z przyprawami i cebulą (pokrojoną drobno i zrumienioną na oliwie).
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem. Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.
Pierogi wrzucamy na gotującą się wodę, gdy wypłyną na wierzch gotujemy ok. 10 minut. Podajemy z zrumienioną na tłuszczu cebulką pokrojoną w drobną kostkę.