Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2099
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 45
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 378
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2099
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 45
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 378
Składniki
Farsz: ziemniaki i ser przemielić przez maszynkę, dobrze wymieszać z przyprawami i cebulą (pokrojoną drobno i zrumienioną na oliwie).
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem. Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.
Pierogi wrzucamy na gotującą się wodę, gdy wypłyną na wierzch gotujemy ok. 10 minut. Podajemy z zrumienioną na tłuszczu cebulką pokrojoną w drobną kostkę.