Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z farszem mięsno ziemniaczanym czyli ruskie.
miska, wałek , przyrząd do pierogów, widelec, garnek, łyżka cedzakowa, patelnia, nóż,
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 759
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 759
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Z mąki i gorącej wody zagnieść gładkie, elastyczne i jednolite ciasto. Zakryć ścierką , odłożyć na 15 minut na boku. W między czasie przygotować nadzienie. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać rozgnieciony widelcem biały ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać przyprawy do smaku oraz pokrojoną w kostkę i podsmażoną do zeszklenia cebulę. Całość dokładnie wymieszać . Ciasto rozwałkować na duży placek, wycinać przyrządem do pierogów kółka , nakładać porcje nadzienia, składać w pierożki sklejając brzegi . Wkładać do gotującej, osolonej wody i gotować od momentu wypłynięcia od 3 - 5 . Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać okraszone z podsmażoną cebulką . Smacznego
Pierogi gotowe do gotowania.