Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupełnią dania wigilijne
stolnica, garnek, blender,
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3795
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 678
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8738
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2310
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3795
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 678
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8738
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko , oliwę z oliwek, szczyptę soli , wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką, zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Fasolę cieciorkę osączyć z zalewy , umieścić w naczyniu do blendowania , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , pomidory , doprawić lekko kminem, zblendować.
Ciasto podzielić na części , wałkować , wycinać kółka, nakładać farsz.
Zlepić pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia pierogów. Na wigilijny stół można podać polane oliwą z wysmażoną cebulką.