Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupełnią dania wigilijne
stolnica, garnek, blender,
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29330
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3022
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18719
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 737
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29330
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3022
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 163
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18719
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 737
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko , oliwę z oliwek, szczyptę soli , wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką, zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Fasolę cieciorkę osączyć z zalewy , umieścić w naczyniu do blendowania , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , pomidory , doprawić lekko kminem, zblendować.
Ciasto podzielić na części , wałkować , wycinać kółka, nakładać farsz.
Zlepić pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia pierogów. Na wigilijny stół można podać polane oliwą z wysmażoną cebulką.