Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupełnią dania wigilijne
stolnica, garnek, blender,
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 826
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 826
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko , oliwę z oliwek, szczyptę soli , wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką, zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Fasolę cieciorkę osączyć z zalewy , umieścić w naczyniu do blendowania , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , pomidory , doprawić lekko kminem, zblendować.
Ciasto podzielić na części , wałkować , wycinać kółka, nakładać farsz.
Zlepić pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia pierogów. Na wigilijny stół można podać polane oliwą z wysmażoną cebulką.