Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupełnią dania wigilijne
stolnica, garnek, blender,
Racuchy drożdżowe z pomarańczową niespodzianką posypane cukrem pudrem będą py...
Odsłon: 26
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam...
Odsłon: 166
Sałatka jarzynowa z majonezem, to klasyka na Boże Narodzenie. Nie wyobrażamy...
Odsłon: 801
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 21
Racuchy drożdżowe z pomarańczową niespodzianką posypane cukrem pudrem będą py...
Odsłon: 26
Jeżeli w Waszej zamrażarce zapodział się gdzieś szpinak, to przedstawiam Wam...
Odsłon: 166
Sałatka jarzynowa z majonezem, to klasyka na Boże Narodzenie. Nie wyobrażamy...
Odsłon: 801
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 21
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko , oliwę z oliwek, szczyptę soli , wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką, zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Fasolę cieciorkę osączyć z zalewy , umieścić w naczyniu do blendowania , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , pomidory , doprawić lekko kminem, zblendować.
Ciasto podzielić na części , wałkować , wycinać kółka, nakładać farsz.
Zlepić pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia pierogów. Na wigilijny stół można podać polane oliwą z wysmażoną cebulką.