Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupełnią dania wigilijne
stolnica, garnek, blender,
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67908
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1941
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67908
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1941
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko , oliwę z oliwek, szczyptę soli , wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką, zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Fasolę cieciorkę osączyć z zalewy , umieścić w naczyniu do blendowania , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , pomidory , doprawić lekko kminem, zblendować.
Ciasto podzielić na części , wałkować , wycinać kółka, nakładać farsz.
Zlepić pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia pierogów. Na wigilijny stół można podać polane oliwą z wysmażoną cebulką.