Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupełnią dania wigilijne
stolnica, garnek, blender,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 175
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 175
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać jajko , oliwę z oliwek, szczyptę soli , wymieszać , dolewać wolno gorącą wodę cały czas mieszając. Wyłożyć na stolnicę , podsypać mąką, zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło.
Fasolę cieciorkę osączyć z zalewy , umieścić w naczyniu do blendowania , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , pomidory , doprawić lekko kminem, zblendować.
Ciasto podzielić na części , wałkować , wycinać kółka, nakładać farsz.
Zlepić pierogi.
W garnku zagotować lekko osoloną wodę, wrzucać partiami, gotować 2 minuty od chwili wypłynięcia pierogów. Na wigilijny stół można podać polane oliwą z wysmażoną cebulką.