Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane przetopiony masłem lub śmietaną pyszny, lekki, letni obiadek.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 270
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16365
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 104
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 253
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 270
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16365
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 104
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 253
Składniki
Ciasto rozwałkuj , za pomocą foremki do pierogów wycinaj kółka na środek wkładaj po łyżeczce masy jabłkowo serowej brzegi ciasta posmaruj lekko wodą i zlepiaj pierogi. W garnku zagotuj wodę i wrzucaj pierogi na wrzącą wodę.Gotuj 5 minut od wypłynięcia. Pierogi polej przetopionym masłem i posyp cukrem. Podawaj na ciepło.
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób w mące zagłębienie wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj , dodaj jajko i zagnieść gładkie elastyczne ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon odstaw.
Ser rozgnieć widelcem, dodaj cukier proszek budyniowy wszystko dobrze wymieszaj.
Jabłka odciśnij z nadmiaru soku wymieszaj z serem.