Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane przetopiony masłem lub śmietaną pyszny, lekki, letni obiadek.
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3481
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 124
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 364
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 174
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3481
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 124
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 364
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto rozwałkuj , za pomocą foremki do pierogów wycinaj kółka na środek wkładaj po łyżeczce masy jabłkowo serowej brzegi ciasta posmaruj lekko wodą i zlepiaj pierogi. W garnku zagotuj wodę i wrzucaj pierogi na wrzącą wodę.Gotuj 5 minut od wypłynięcia. Pierogi polej przetopionym masłem i posyp cukrem. Podawaj na ciepło.
Na stolnicę przesiej mąkę dodaj sól, zrób w mące zagłębienie wlej olej i wodę delikatnie wymieszaj , dodaj jajko i zagnieść gładkie elastyczne ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 10 minut.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon odstaw.
Ser rozgnieć widelcem, dodaj cukier proszek budyniowy wszystko dobrze wymieszaj.
Jabłka odciśnij z nadmiaru soku wymieszaj z serem.