Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to klasyczne polskie danie, przygotować je można z różnym nadzieniem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12955
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10545
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12955
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4699
Składniki
Masło rozpuścić w gorącej wodzie, połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko i odrobinę soli.
Do mąki stopniowo dolewać wodę z mlekiem mieszając nożem.
Zagnieść elastyczne, gładkie ciasto, włożyć do foliowego woreczka, pozostawić na pół godziny.
Następnie rozwałkować, wykroić krążki, ułożyć po kilka malin.
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić brzegi ciasta. Zgotować dużą ilość wody, osolić, partami wrzucać pierogi i gotować 2-3 minuty.
Podawać oprószone cukrem i śmietaną wymieszaną z sosem czekoladowym.