Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi to klasyczne polskie danie, przygotować je można z różnym nadzieniem.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 237
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 24
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 237
Składniki
Masło rozpuścić w gorącej wodzie, połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko i odrobinę soli.
Do mąki stopniowo dolewać wodę z mlekiem mieszając nożem.
Zagnieść elastyczne, gładkie ciasto, włożyć do foliowego woreczka, pozostawić na pół godziny.
Następnie rozwałkować, wykroić krążki, ułożyć po kilka malin.
Złożyć na pół i bardzo dokładnie zlepić brzegi ciasta. Zgotować dużą ilość wody, osolić, partami wrzucać pierogi i gotować 2-3 minuty.
Podawać oprószone cukrem i śmietaną wymieszaną z sosem czekoladowym.