Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy lubimy pierogi. Dziś proponuję ze szpinakiem i twarogiem. Jakoś ostatnio mojej rodzinie właśnie taka wersja pierogów najbardziej odpowiada.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10580
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4726
Składniki
Najpierw należy przygotować farsz. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Dodać kulki szpinaku i dusić, aż całość się zeszkli. Do miski przełożyć pokruszony twaróg i ugotowane ziemniaki. Dodać masę z patelni. Dokładnie wymieszać i udusić drewnianą łyżką.
W oddzielnej misce przygotować ciasto. Mąkę przesiać. Dodać sól, gorącą wodę i olej. Najpierw wyrabiać ciasto drewnianą łyżką, a później ręcznie. Kilka minut niech ciasto odpocznie. Potem je rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać koła szklanką. Nakładać farsz. Sklejać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie kilka minut. Po nałożeniu na talerze polać olejem z podsmażoną cebulką.