Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy lubimy pierogi. Dziś proponuję ze szpinakiem i twarogiem. Jakoś ostatnio mojej rodzinie właśnie taka wersja pierogów najbardziej odpowiada.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424689
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4692
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424689
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4692
Składniki
Najpierw należy przygotować farsz. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Dodać kulki szpinaku i dusić, aż całość się zeszkli. Do miski przełożyć pokruszony twaróg i ugotowane ziemniaki. Dodać masę z patelni. Dokładnie wymieszać i udusić drewnianą łyżką.
W oddzielnej misce przygotować ciasto. Mąkę przesiać. Dodać sól, gorącą wodę i olej. Najpierw wyrabiać ciasto drewnianą łyżką, a później ręcznie. Kilka minut niech ciasto odpocznie. Potem je rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać koła szklanką. Nakładać farsz. Sklejać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie kilka minut. Po nałożeniu na talerze polać olejem z podsmażoną cebulką.