Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy lubimy pierogi. Dziś proponuję ze szpinakiem i twarogiem. Jakoś ostatnio mojej rodzinie właśnie taka wersja pierogów najbardziej odpowiada.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Najpierw należy przygotować farsz. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Dodać kulki szpinaku i dusić, aż całość się zeszkli. Do miski przełożyć pokruszony twaróg i ugotowane ziemniaki. Dodać masę z patelni. Dokładnie wymieszać i udusić drewnianą łyżką.
W oddzielnej misce przygotować ciasto. Mąkę przesiać. Dodać sól, gorącą wodę i olej. Najpierw wyrabiać ciasto drewnianą łyżką, a później ręcznie. Kilka minut niech ciasto odpocznie. Potem je rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać koła szklanką. Nakładać farsz. Sklejać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie kilka minut. Po nałożeniu na talerze polać olejem z podsmażoną cebulką.