Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż, tuż więc można pomyśleć o przygotowaniu pierogów. Przepis bardzo łatwy , a pierogi smaczne :)
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14276
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19415
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1764
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14276
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19415
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1764
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę i sól. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić.
Grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na 20 min. W międzyczasie obrać pieczarki i pokroić. Obrać cebulę i drobno pokroić. Zeszklić na oleju.
Grzyby odcisnąć , zmielić razem z pieczarkami. Dodać do cebuli i smażyć do odparowania wody co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka ( lub przyrządem do pierogów ). Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić rogi. Zamrozić . Życzę smacznego :)