Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż, tuż więc można pomyśleć o przygotowaniu pierogów. Przepis bardzo łatwy , a pierogi smaczne :)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1383
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 278
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1493
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1383
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 278
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę i sól. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić.
Grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na 20 min. W międzyczasie obrać pieczarki i pokroić. Obrać cebulę i drobno pokroić. Zeszklić na oleju.
Grzyby odcisnąć , zmielić razem z pieczarkami. Dodać do cebuli i smażyć do odparowania wody co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka ( lub przyrządem do pierogów ). Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić rogi. Zamrozić . Życzę smacznego :)