Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie wigilijne i nie tylko, pierogi z grzybami i cebulką, tym razem grzyby z zamrażalnika.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420300
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119766
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420300
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1712
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119766
Składniki
1.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę . Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką aby nie obsychało. 2.Grzyby wyjąć z zamrażalnika aby lekko odtajały, posiekać dość drobno. . 3.Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone grzyby, sól, pieprz, i smażyć często mieszając aż do odparowania wody. Przełożyć do miski, przestudzić. Można dodać trochę tartej bułki, zależy od konsystencji farszu. 4.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić brzegi. 5.Wrzucać pierogi na wrzącą osolona wodę, delikatnie mieszając aby nie przywarły do dna garnka, gotować na wolnym ogniu kilka minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać polane cebulką zrumienioną na oleju.