Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie wigilijne i nie tylko, pierogi z grzybami i cebulką, tym razem grzyby z zamrażalnika.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2846
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3366
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2846
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3366
Składniki
1.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę . Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką aby nie obsychało. 2.Grzyby wyjąć z zamrażalnika aby lekko odtajały, posiekać dość drobno. . 3.Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone grzyby, sól, pieprz, i smażyć często mieszając aż do odparowania wody. Przełożyć do miski, przestudzić. Można dodać trochę tartej bułki, zależy od konsystencji farszu. 4.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić brzegi. 5.Wrzucać pierogi na wrzącą osolona wodę, delikatnie mieszając aby nie przywarły do dna garnka, gotować na wolnym ogniu kilka minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać polane cebulką zrumienioną na oleju.