Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie wigilijne i nie tylko, pierogi z grzybami i cebulką, tym razem grzyby z zamrażalnika.
1.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę . Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką aby nie obsychało.
2.Grzyby wyjąć z zamrażalnika aby lekko odtajały, posiekać dość drobno.
.
3.Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone grzyby, sól, pieprz, i smażyć często mieszając aż do odparowania wody.
Przełożyć do miski, przestudzić. Można dodać trochę tartej bułki, zależy od konsystencji farszu.
4.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić brzegi.
5.Wrzucać pierogi na wrzącą osolona wodę, delikatnie mieszając aby nie przywarły do dna garnka, gotować na wolnym ogniu kilka minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody.
Podawać polane cebulką zrumienioną na oleju.
Świetne nie tylko do wigilijnej kapusty ale również do innych dań.
Odsłon: 23889
Propozycja na wykorzystanie mrożonych owoców...U mnie drożdżowe kluchy z boró...
Odsłon: 2834
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 66
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 271
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6162
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 66
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 271
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6162
Składniki
1.Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, olej, wodę . Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką aby nie obsychało. 2.Grzyby wyjąć z zamrażalnika aby lekko odtajały, posiekać dość drobno. . 3.Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone grzyby, sól, pieprz, i smażyć często mieszając aż do odparowania wody. Przełożyć do miski, przestudzić. Można dodać trochę tartej bułki, zależy od konsystencji farszu. 4.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać łyżeczkę farszu i dokładnie zlepić brzegi. 5.Wrzucać pierogi na wrzącą osolona wodę, delikatnie mieszając aby nie przywarły do dna garnka, gotować na wolnym ogniu kilka minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać polane cebulką zrumienioną na oleju.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Dania główne
Kluski ruskie
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Odsłon: 93
Szybkie danie z grilla
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 66