Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne domowe pierogi o ciekawym farszu .
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 123
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 1074
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 123
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 1074
Składniki
Ciasto na pierogi.:Mąkę,olej,jajka oraz sól przekładamy wszystko do jednej miski i wlewamy powoli wodę (temperatura wody powinna być taka żeby bezpośrednio włożyć do niej ręka i nie parzyła nas) odrobina po odrobinie,gdy ciasto będzie się robiło jednolite to oznacza że wystarczy wody. Lekko wyrobione ciasto przekładamy na oprószony blat i wyrabiamy do momentu aż ciasto będzie się od klejało od rąk.Gotowe ciasto pozostawiamy w spokoju żeby odpoczęło (około 30 minut ).
Gdy ciasto odpocznie to odrywamy mniejszy kawałek,lekko wyrabiamy w rękach i wałkujemy na lekko oprószonym blacie do grubości około 3 milimetry (grubość zależy od nas jakie wolimy tak wałkujemy) .
Farsz.:Cebule kroimy w drobną kostkę , smażymy na maśle na złoty kolor . Gdy cebulę mamy ze złoconą dokładamy do niej kaszankę , dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut . Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia .
Gdy farsz gotowy to bierzemy się za lepienie pierogów . Na każdy krążek nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy dokładanie . Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej , rozbujanej wody z odrobiną oleju i soli delikatnie mieszamy i czekamy do wypłynięcia pierogów , gdy pierogi wypłyną czekamy około 5 minut .