Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z mięsem.
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 30
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 30
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Składniki
Ciasto na pierogi: 1. Przesiać mąkę z solą, dodać masło i krótko wyrabiać. 2. Dodawać powoli wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto można wyrabiać w malakserze. Po dodaniu całej wody ciasto powinno być gładkie i nie lepić się do rąk. Ciasto w formie kuli przykryć bawełnianą ściereczką.
Farsz: 1. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. 2. Mięso rosołowe bez kości wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze. 3. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Uformować kulki z farszu.
1. Rozwałkować cienko ciasto i wycinać kółka szklanką. 2. Włożyć kulkę z farszu i lepić w formie pieroga.
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, włożyć pierogi i gotować ok 2 min.