Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z mięsem.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11969
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 888
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2897
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11969
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 888
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 113
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2897
Składniki
Ciasto na pierogi: 1. Przesiać mąkę z solą, dodać masło i krótko wyrabiać. 2. Dodawać powoli wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto można wyrabiać w malakserze. Po dodaniu całej wody ciasto powinno być gładkie i nie lepić się do rąk. Ciasto w formie kuli przykryć bawełnianą ściereczką.
Farsz: 1. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. 2. Mięso rosołowe bez kości wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze. 3. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Uformować kulki z farszu.
1. Rozwałkować cienko ciasto i wycinać kółka szklanką. 2. Włożyć kulkę z farszu i lepić w formie pieroga.
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, włożyć pierogi i gotować ok 2 min.