Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe pierogi z mięsem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4166
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 177
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 690
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3531
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 725
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 920
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4166
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 177
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 690
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3531
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 725
Składniki
Ciasto na pierogi: 1. Przesiać mąkę z solą, dodać masło i krótko wyrabiać. 2. Dodawać powoli wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto można wyrabiać w malakserze. Po dodaniu całej wody ciasto powinno być gładkie i nie lepić się do rąk. Ciasto w formie kuli przykryć bawełnianą ściereczką.
Farsz: 1. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. 2. Mięso rosołowe bez kości wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze. 3. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Uformować kulki z farszu.
1. Rozwałkować cienko ciasto i wycinać kółka szklanką. 2. Włożyć kulkę z farszu i lepić w formie pieroga.
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, włożyć pierogi i gotować ok 2 min.