Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 4854

Pyszne domowe pierogi z mięsem.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto na pierogi:
    1. Przesiać mąkę z solą, dodać masło i krótko wyrabiać.
    2. Dodawać powoli wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto można wyrabiać w malakserze.
    Po dodaniu całej wody ciasto powinno być gładkie i nie lepić się do rąk. Ciasto w formie kuli przykryć bawełnianą ściereczką.

  2. Farsz:
    1. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni.
    2. Mięso rosołowe bez kości wraz z cebulą zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze.
    3. Przyprawić solą i pieprzem.
    4. Uformować kulki z farszu.

  3. 1. Rozwałkować cienko ciasto i wycinać kółka szklanką.
    2. Włożyć kulkę z farszu i lepić w formie pieroga.

  4. W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, włożyć pierogi i gotować ok 2 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń