Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co u was dziś na obiad ? u nas zażyczone przez córkę pierogi z mięsem
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 3
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 108
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1171
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 792
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 3
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 108
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1171
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 792
Składniki
Na patelnię wlać oleju 2 łyżki dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć ją na rumiany kolor następnie dodać mięso i również podsmażyć do puszczenia soku i wyparowania go. usmażone odstawić do ostygnięcia
W międzyczasie gdy mięso stygnie przygotować ciasto na pierogi już nie raz podawałam jak je wykonać
Do wystygniętego mięsa dodać przyprawy oraz bułkę tartą i całe jajko wymieszać do połączenia się składników
Ciasto rozwałkować wyciąć szklanką kółka a następnie na każde kółko nakładać solidną łyżeczkę farszu i sklejać dowolnie
Przygotowane pierogi wkładać na gotującą się wodę i gotować do czasu wypłynięcia na wierzch przez 5 minut