Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1515

Dodano:

Odsłon: 3927

Pierogi mięsno grzybowe

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • 1łyżka oleju
  • 1,5 łyżki śmietany kwaśnej
  • 150 ml. ciepłej wody
  • szczypta soli
  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego
  • pól główki kapust białej
  • 1 cebula
  • sól,pieprz czarny.papryka w proszku,majeranek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i ugotować z odrobiną soli.

  2. Cebule pokroić drobno podsmażyć na patelni następnie dodać mięso przyprawy i wszystko razem podsmażyć.Gotową kapustę dodajemy do mięsa i mieszamy i mamy gotowy farsz.

  3. Ciasto rozwałkować cienko,wycinać szklanką na środek nakładać farsz i zalepiać.Z tej porcji wyszło mi 60 pierogów.

    Pierogi po wypłynięciu gotować ok.2-3 min


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń