Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Pierogi  z mięsem i kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3442

Dodano:

Odsłon: 3058

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Składniki

  • Ciasto: 2 szklanki mąki
  • ½ szklanki mleka
  • jajko
  • 1 łyżka oleju
  • ¼ szklanki gorącej wody
  • szczypta soli
  • Farsz: woreczek kaszy gryczanej
  • 500 g mięsa mielonego
  • cebula
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto wyrobić z podanych składników, rozwałkować i wycinać koła.
    Cebulę obrać, pokroić drobno, podsmażyć na oleju, dorzucić mięso i wszystko razem podsmażyć.
    Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, połączyć z mięsem. Składniki farszu wymieszać, przyprawić. Farsz nakładać na koła i zlepiać.
    Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia. Pierogi można okrasić tłuszczem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń