Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 360
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 453
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 360
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 453
Składniki
Ciasto wyrobić z podanych składników, rozwałkować i wycinać koła. Cebulę obrać, pokroić drobno, podsmażyć na oleju, dorzucić mięso i wszystko razem podsmażyć. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, połączyć z mięsem. Składniki farszu wymieszać, przyprawić. Farsz nakładać na koła i zlepiać. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu wypłynięcia. Pierogi można okrasić tłuszczem