Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może jednak zniechęcać dość długi, wieloetapowy proces robienia farszu. Zobacz zatem, jak łatwo i szybko przyrządzić pierogi z mięsem mielonym surowym.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Wsyp do miski mąkę. Dodaj sól i masło. Stopniowo wlewając wodę, miksuj (z użyciem haków) składniki na gładkie ciasto. Dodaj tyle wody, by ciasto było miękkie, ale nie kleiło się do rąk. Gdy będzie gotowe, uformuj z niego kulę i odstaw pod przykryciem na pół godziny.
Namocz w mleku bułkę. Pokrój drobno cebulę i podsmaż na oleju. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Połącz mięso, cebulę, czosnek i odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę. Dodaj przyprawy – majeranek, cząber, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Podziel ciasto na 2 porcje. Rozwałkuj cienko pierwszą na podsypanej mąką stolnicy. Szklanką powykrawaj z powstałego placka kółka (resztę ciasta ponownie zagnieć i wykorzystaj do kolejnej porcji pierogów). Na każdym ułóż na środku niewielką porcję farszu i sklej w pieróg. Dokładnie zaklej brzegi, by farsz nie wypłynął z środka w czasie gotowania.
Gotowe pierogi wrzucaj do dużego garnka z gotującą się wodą. Gdy wypłyną na powierzchnię, gotuj jeszcze przez około 2 minuty. W ten sam sposób przygotuj pierogi z reszty ciasta. Podawaj pierogi gorące, z ulubioną okrasą, np. podsmażoną na maśle cebulą.