Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukrywam, że z pewna obawą robiłam te pierogi, ale okazało się, że pierogi są pyszne.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424870
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Powinny być nie bardzo, ale słonawe.
Cebule zeszklić na oleju. Dodać umyte, osuszone, pokrojone, mogą być dość grubo, pieczarki. Smażyć na wolnym ogniu, aż sos dobrze odparuje. Wystudzić. Przepuścić przez maszynkę pieczarki i śledzie. Wymieszać farsz. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Uważać z solą, bo śledzie są słone.
Farsz wymieszać. Jeśli jest bardzo wilgotny to dodać łyżkę bułki tartej.
Z mąki pszennej, ziemniaczanej, oleju, mleka, wody zagnieść ciasto. Pozostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na cztery części. Każdą część wałkować na placek i wykrawać krążki. Na krążkach układać farsz i zalepiać.
Wkładać partiami do gotującej się wody z olejem rzepakowym i solą. Gotować do wypłynięcia pierogów.
Łyżką cedzakową wyjmować na półmisek.
Podać ciepłe, z wody, polane delikatnie olejem, albo z zeszkloną na oleju rzepakowym cebulką.
Smacznego.