Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najlepsze. Nie trzeba podsypywać mąką, bo jest elastyczne i dobrze się wałkuje.
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5106
Ketchup z dyni jest smaczny i zdrowy, ma ładny pomarańczowy kolor. Możemy go...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 990
To już najwyższy czas na przygotowanie tego pysznego likieru bu cieszyć się s...
Odsłon: 5106
Ketchup z dyni jest smaczny i zdrowy, ma ładny pomarańczowy kolor. Możemy go...
Odsłon: 141
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 990
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, albo w małe piórka. Umieścić w miseczce ziemniaki i cebulę. Dodać olej rzepakowy, tymianek i sól do smaku. Wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Upieczone ziemniaki rozdrobnić widelcem, albo ubijaczką.
Dodać pokruszony biały ser. Dodać sporo pieprzu czarnego świeżo mielonego, chili i sól do smaku. Farsz dobrze pomieszać.
Do miseczki wsypać mąkę pszenną i pomieszać z mąką ziemniaczaną. Dodać olej, mleko i szczyptę soli. Pomieszać i dodać gorącą wodę. Wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczka na ok. 15 min. Podzielić ciasto na 4 części i wałkować placki.
Wykrawać z placków kółka. Na każde kółko nakładać farsz i zalepiać. Wkładać na gotującą się, posoloną wodę. Gotować do wypłynięcia pierogów. Wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisku.
Pierogi podawać z zeszkloną na oleju rzepakowym cebulką.
Smacznego.