Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No to teraz mega wjazd na stół! Przepis, na te cudeńka, dostałem od koleżanki z pracy, Sylwii. Niestety, pierogi są już wspomnieniem, do którego z pewnością niebawem wrócę. Jedyny minus to taki, że za szybko się skończyła ta kulinarna ekstaza. A te truskawki! Ach! co za zapach <3 śmiem nawet twierdzić, że były lepsze niż w sezonie. Nie były kupowane byle gdzie, bo u konkurencji sklepu na L :P w totalnej promce 1+1 :P Zdecydowanie polecam. A gdyby komuś nie posmakowało, to proszę dać namiary, chętnie sprzątnę nadmiar :P Arek Gie
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 67
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 784
Dziś do pracy.
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1746
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 67
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 784
Dziś do pracy.
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1746
Składniki
Farsz:
Twaróg wyrabiamy z budyniami i cukrami na jednolitą masę. Przekładamy do lodówki, dzięki czemu będzie łatwiej lepić pierogi.
Mus:
Truskawki przekładamy do rondla, podgrzewamy na małym płomieniu. Jak już się odmrożą, dodajemy cukier i cynamon, blendujemy. Mąkę mieszamy ze zblendowanymi truskawkami, dodajemy do całości. Zagotowujemy, cały czas mieszając.
Ciasto:
Do mąki wlewamy wodę z łyżką masła i wyrabiamy na jednolitą masę.
Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi.
Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody.
Pierogi podajemy polane musem truskawkowym.