Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z truskawakami

Pierogi z truskawakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2713

Dodano:

Odsłon: 1884

Chyba wszyscy przyzwyczailiśmy się ,że jak pierogi to ruskie, z kapustą, z mięsem... No cóż sezon truskawkowy narzuca swoje przepisy. U mnie w długi weekend pierogi z truskawkami.

Składniki

  • dowolne ciasto na pierogi
  • 1/2 kg truskawek
  • Do polania jogurt naturalny, cukier lub syrop klonowy.
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z truskawakami

Przygotowanie

  1. Ciasto robimy w/g przepisu na pierogi

    Szklanką wykrawamy okrągłe krążki.

    Truskawki płuczemy , osuszamy , duże kroimy na połowę.

    Do każdego krążka wkładamy truskawkę, sklejamy.

    Gotujemy w gorącej wodzie, od momentu wypłynięcia ok 4 min.

    Podajemy polane sosem jogurtowym wymieszanym z cukrem do smaku lub z syropem klonowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń