Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobnie jak klasyczne "ruskie" są to pierogi z ziemniakami i twarogiem, ale tym razem z wędzonym. Farsz doprawiłam majerankiem i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 124
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 215
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 117
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3782
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 124
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 215
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 117
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3782
Składniki
Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażać na małym ogniu do wytopienia tłuszczu. Cebulę również pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do boczku. Smażyć do zrumienienia.
Twaróg rozgnieść widelcem, wymieszać z tłuczonymi ziemniakami, dodać zawartość patelni. Farsz doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Mąkę wsypać do sporej miski, dodać sól i stopniowo wlewać wodę, zgniatając jednolite i elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 minut.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat. Rozwałkować na grubość ok 3-4 mm. Szklanką lub metalową obręczą wycinać kółka, na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi.
W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami przez około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać z kwaśną śmietaną.