Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21349
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 98
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21349
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 98
Składniki
Ciasto: mąkę wysypać w kopiec na stole, w środek powoli wlewać bardzo ciepłą wode i zagniatać ciasto, tyle wody aby ciasto było plastyczne.
Farsz: cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć, dodać do surowego mięsa, dodać wszystkie przyprawy do smaku, a na koniec namoczoną wcześniej bułkę i jajko. wszystko wymieszać
Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć kółka, farsz z surowego mięska nakładamy do wyciętych kółek i sklejamy w pół.
Nastawić wodę do wrzenia i posolić, pierogi wkładamy do wody i gotujemy przez 5-7 minut. Następnie odlać pierogi i jeśli ktoś lubi to odsmażyć je na patelni :)