Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 974
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4593
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1241
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 974
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4593
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1241
Składniki
Ciasto: mąkę wysypać w kopiec na stole, w środek powoli wlewać bardzo ciepłą wode i zagniatać ciasto, tyle wody aby ciasto było plastyczne.
Farsz: cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć, dodać do surowego mięsa, dodać wszystkie przyprawy do smaku, a na koniec namoczoną wcześniej bułkę i jajko. wszystko wymieszać
Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć kółka, farsz z surowego mięska nakładamy do wyciętych kółek i sklejamy w pół.
Nastawić wodę do wrzenia i posolić, pierogi wkładamy do wody i gotujemy przez 5-7 minut. Następnie odlać pierogi i jeśli ktoś lubi to odsmażyć je na patelni :)