Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Cioci z Bieszczad.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1426
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1371
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1426
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1371
Składniki
Wykonanie barszczu: Buraczki umyć, obrać, pokroić i zalać wywarem. Doprawić do smaku, wlać z kapusty i gotować przez 30 minut. Wykonanie farszu: Kiełbasę obrać z jelita, zmielić i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Wykonanie ciasta: Z mąki, żółtek, masła i odrobiny wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, wycinać literatką kółka, nakładać farsz i formować pierożki. Gotować w osolonej wodzie i podawać z barszczem.