Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś kurczaka w kawie

Pierś kurczaka w kawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 585 Ocena: 10554

Dodano:

Odsłon: 701

Połączenie kawy z drobiem to świetny szybki obiad, gotowy w kilkanaście minut. A smak nieziemski.

Składniki

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • kawa rozpuszczalna ( sensazione creme ) 3-4 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka oleju + odrobina wody
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dla 2-3 osób.
    Do tego dania najlepsze jest świeżo rozmrożone mięso.
    Pierś oczyścić, opłukać i osuszyć.
    Mięso pokroić w średnią kostkę, przełożyć do plastykowego worka, oprószyć solą, pieprzem i kawą.
    Wszystko wymieszać przez potrząsanie i odstawić na kilka minut.

  2. Na rozgrzaną grubą patelnię wlać łyżkę oleju. Rozłożyć kawałki mięsa i szybko przesmażyć na średnim płomieniu.
    Mięso obrócić na drugą stronę rumienić, zmniejszyć płomień i po chwili dolać odrobinę wody. Przykryć patelnię i wolno dusić około kilka , kilkanaście minut, w zależności od wielkości mięsa.
    Gotowe. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 07 października 2017 Marynata sucha cynamonowo-paprykowa jest świetna. Z tym właśnie przepisem byłam u pani Ewy Wachowicz :) Z kawą drób też jest cudowny:) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 października 2017 Robiliśmy już kurczaka z cynamonem i sosem sojowym, i jest b.d. nieskromnie powiem ;)
Z kawą nie testowaliśmy, ale skoro mówisz, że smakuje nieziemsko, to koniecznie trzeba zrobić :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń