Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kawy z drobiem to świetny szybki obiad, gotowy w kilkanaście minut. A smak nieziemski.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1473
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5997
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18835
Składniki
Dla 2-3 osób. Do tego dania najlepsze jest świeżo rozmrożone mięso. Pierś oczyścić, opłukać i osuszyć. Mięso pokroić w średnią kostkę, przełożyć do plastykowego worka, oprószyć solą, pieprzem i kawą. Wszystko wymieszać przez potrząsanie i odstawić na kilka minut.
Na rozgrzaną grubą patelnię wlać łyżkę oleju. Rozłożyć kawałki mięsa i szybko przesmażyć na średnim płomieniu. Mięso obrócić na drugą stronę rumienić, zmniejszyć płomień i po chwili dolać odrobinę wody. Przykryć patelnię i wolno dusić około kilka , kilkanaście minut, w zależności od wielkości mięsa. Gotowe. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.