Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie piersi kurczaka z mango wyszło mi doskonale. Takie dodatki jak pieprz i kardamon dodatkowo wzmocniły smak.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 181
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 293
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 181
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 293
Składniki
Opłukaną pierś osuszamy następnie kroimy w ok. 2 cm paski. Oprószamy je solą i pieprzem, potem odkładamy do lodówki na ok. godzinę. Przed smażeniem posypujemy je jeszcze kardamonem i mąką kukurydzianą, rozkładamy na rozgrzaną patelnię. Krótko smażymy z każdej strony, bez użycia tłuszczu. Owoce mango odcedzamy, z pozostałym sokiem mieszamy mąkę i wlewamy do mięsa, mieszamy. Zmniejszamy ogień. Dusimy kilka minut, dodajemy cząstki mango i żurawinę, chwilę dusimy. Serek mascarpone dokładnie mieszamy z sosem z mięsa, wylewamy na patelnię i jeszcze chwilkę dusimy. Ogólnie czas duszenia nie powinie przekroczyć kilkunastu minut. Tak przyrządzone mięso najlepiej smakuje z zielonym jęczmiennym ryżem.