Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie piersi kurczaka z mango wyszło mi doskonale. Takie dodatki jak pieprz i kardamon dodatkowo wzmocniły smak.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2257
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 645
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2257
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 645
Składniki
Opłukaną pierś osuszamy następnie kroimy w ok. 2 cm paski. Oprószamy je solą i pieprzem, potem odkładamy do lodówki na ok. godzinę. Przed smażeniem posypujemy je jeszcze kardamonem i mąką kukurydzianą, rozkładamy na rozgrzaną patelnię. Krótko smażymy z każdej strony, bez użycia tłuszczu. Owoce mango odcedzamy, z pozostałym sokiem mieszamy mąkę i wlewamy do mięsa, mieszamy. Zmniejszamy ogień. Dusimy kilka minut, dodajemy cząstki mango i żurawinę, chwilę dusimy. Serek mascarpone dokładnie mieszamy z sosem z mięsa, wylewamy na patelnię i jeszcze chwilkę dusimy. Ogólnie czas duszenia nie powinie przekroczyć kilkunastu minut. Tak przyrządzone mięso najlepiej smakuje z zielonym jęczmiennym ryżem.