Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i soczysta pierś w przyprawie do kebaba to jest to. Smak tego dania zaspokoi podniebienie wielu smakoszy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 838
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5438
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17708
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 838
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5438
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17708
Składniki
Obieramy marchewkę, selery i ścieramy na tarce o dużych oczkach, i przygotowujemy do dalszej obróbki.
Piersi kurczaka dzielimy na mniejsze płaty, doprawiamy przyprawą do kebaba i układamy w naczyniu do parowania. Jeśli ktoś uważa to solimy i pieprzymy.
Przygotowany farsz kładziemy na patelnię dolewamy olej, trochę soku z malin oraz sól i pieprz. Dusimy do miękkości smakując i nie dopuszczając do przypalenia. Farsz ma być miękki oraz soczysty.
Parujemy piersi w parowarze około 20-25 minut, pierś nie może być sucha. Jeśli już jest mięsko dobre to kładziemy na tależ. Na gorącą pierś kładziemy plaster sera a na koniec kładziemy przygotowany i ciepły farsz warzywny.
I tak oto wygląda nasz efekt pracy. Jeśli się podoba bo smakować będzie na 100% to proszę dawajcie kciuki w górę, gotujcie komentujcie i polecajcie znajomym. Polecam inne przepisy z mojego smakera zapraszam i życzę smacznego.