Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka, to ulubione danie mojego męża. Staram się by za każdym razem smakowała inaczej. Dzisiaj z dużą ilością soku jabłkowego i odrobiną pomarańczowego.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7791
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2944
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1189
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1179
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7791
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2944
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1189
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1179
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć ulubionymi przyprawami i skropić czerwonym półwytrawnym winem. Owinąć folią i odstawić do lodówki na 24 godziny. Skórę naciąć w "kratkę" i ułożyć na zimnej patelni. Smażyć na średnim ogniu aż się zarumieni. Odwrócić mięso i piec jakieś 15 minut. Każdy kawałek posmarować miodem z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, sokiem jabłkowym i pomarańczowym oraz winem i wytopionym tłuszczem .Zetrzeć skórkę z pomarańczy. Dodać listki, ziele i kilka ząbków czosnku. Piec do miękkości.