Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka, to ulubione danie mojego męża. Staram się by za każdym razem smakowała inaczej. Dzisiaj z dużą ilością soku jabłkowego i odrobiną pomarańczowego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8539
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8539
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4645
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć ulubionymi przyprawami i skropić czerwonym półwytrawnym winem. Owinąć folią i odstawić do lodówki na 24 godziny. Skórę naciąć w "kratkę" i ułożyć na zimnej patelni. Smażyć na średnim ogniu aż się zarumieni. Odwrócić mięso i piec jakieś 15 minut. Każdy kawałek posmarować miodem z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, sokiem jabłkowym i pomarańczowym oraz winem i wytopionym tłuszczem .Zetrzeć skórkę z pomarańczy. Dodać listki, ziele i kilka ząbków czosnku. Piec do miękkości.