Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka, to ulubione danie mojego męża. Staram się by za każdym razem smakowała inaczej. Dzisiaj z dużą ilością soku jabłkowego i odrobiną pomarańczowego.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2686
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1225
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2686
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1225
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć ulubionymi przyprawami i skropić czerwonym półwytrawnym winem. Owinąć folią i odstawić do lodówki na 24 godziny. Skórę naciąć w "kratkę" i ułożyć na zimnej patelni. Smażyć na średnim ogniu aż się zarumieni. Odwrócić mięso i piec jakieś 15 minut. Każdy kawałek posmarować miodem z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, sokiem jabłkowym i pomarańczowym oraz winem i wytopionym tłuszczem .Zetrzeć skórkę z pomarańczy. Dodać listki, ziele i kilka ząbków czosnku. Piec do miękkości.