Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka pod pieczarkami i mozzarellą.

Pierś z kurczaka pod pieczarkami i mozzarellą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 762 Ocena: 14526

Dodano:

Odsłon: 626

W mojej małej kartonowej pieczarkowej hodowli zaczął się urodzaj.Więc korzystam z tych wspaniałych i smacznych grzybów. Zapach ich po zerwaniu roznosił się nie tylko po kuchni,a po całym mieszkaniu.Pieczarki ze sklepu im nie dorównują. Polecam dietetyczną pierś z kurczaka w aromatycznych pieczarkach:)

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sos słodki chili łyżeczka
  • sos sojowy teriyaki 2 łyżki
  • sos sojowy grzybowy łyżka
  • Musztarda francuska łyżeczka
  • pieczarki 350g
  • cebula
  • łyżka masła
  • mozzarella 425g
  • pieprz do smaku i sól
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojone piersi zamarynować w sosach i musztardzie,odstawić na 2 godz.do lodówki.

  2. Pieczarki wraz z nóżkami pokroić w grubsze paski.

  3. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na maśle.Wrzucić pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania wody jaka powstaje z pieczarek.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Mięso kurczaka włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiec z dwóch stron około pól godz.

  4. Na pdpieczone mięso dać pieczarki i ser mozzarella.
    Włożyć do piekarnika na 10min.dopóki nam się ser nie rozpuści.

  5. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń