Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, co mają dość smażonego fileta z kurczaka i chcą go troszkę urozmaicić. Pyszny, szybki i prosty przepis. Filety przygotowane w ten sposób mogą być przekąską (podane z dipem czosnkowym) lub stanowić podstawę obiadu.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 107
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 81
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 216
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 107
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 81
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 216
Składniki
W misce połączyć jajka, majonez i mąkę, doprawić do smaku. Dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek – powinniśmy uzyskać konsystencję gęstego ciasta na naleśniki, w razie potrzeby dodać więcej mąki. Dodać starty na dużych oczkach tarki żółty ser i drobno posiekaną cebulę oraz posiekany szczypiorek. Piersi z kurczaka oczyść z kawałków tłuszczu, pokroić w drobną kostkę i również przełożyć do miseczki. Starannie wymieszać. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką, kłaść na olej i smażyć do zrumienienia. Gdy przyrumienią się z dwóch stron, zdjąć z patelni i odsączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Placuszki podawać na gorąco.