Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety z piersi z kurczaka w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad. Kurczak przygotowany w ten sposób jest chrupiący na zewnątrz, a soczysty w środku.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2124
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7448
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2124
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7448
Składniki
Jajko zmiksować z mlekiem, dodać sól i pieprz oraz słodką paprykę, a następnie mąkę. Ciasto musi być gęstsze niż na naleśniki, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, każdą podzielić na dwa kotlety, lekko rozbić. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na 30 minut.
Po tym czasie rozbite kawałki piersi kurczaka zanurzać w cieście naleśnikowym, obtaczać w mące i przekładać na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Smażyć mięso na niewielkim ogniu z dwóch stron na złoty kolor przez kilka minut. Usmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180st. Najlepiej podać od razu po przygotowaniu.