Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sprawdzony pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Filet z piersi kurczaka skąpany w sosie pieczarkowym można serwować zarówno z makaronem, jak i ziemniakami oraz surówką. Sos warto wzbogacić o ulubione zioła - wiosną może to być czosnek niedźwiedzi, w lecie możemy dodać natkę pietruszki.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 425
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5431
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 425
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5431
Składniki
Kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Zarumienionego kurczaka zdejmij z patelni.
Cebulę obierz z brązowych łupin, pokrój w kostkę i podsmaż z odrobiną oliwy na tej samej patelni, na której przed chwilą smażył się kurczak. Pieczarki umyj, pokrój na plasterki i dorzuć na patelnię. Podsmaż do niemal całkowitego odparowania wody.
Do podsmażonych pieczarek dorzuć kurczaka. Składniki zalej śmietanką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym podawaj z makaronem lub ziemniakami i surówką.