Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealne na obiad. Smaczne i pożywne. Mięso duszone w sosie jest soczyste i delikatne.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 143
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16103
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 70
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 181
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 689
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 143
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16103
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 70
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 181
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 689
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie dzielimy na większe kawałki, lekko rozbijamy je tłuczkiem. Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie przekładamy mięso na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu z dwóch stron. Odstawiamy na bok.
Ponownie na patelni rozgrzewamy oliwę. Kładziemy na nią pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy i dodajemy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Całość mieszamy i podsmażamy. Następnie dodajemy bulion, zagotowujemy. Mąkę mieszamy ze śmietaną, rozprowadzamy gorącym rosołem (1-2 łyżki) i wlewamy do pieczarek. Mieszając zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Następnie kawałki mięsa przekładamy do sosu i dusimy razem około 15-20 min. Sos z mięsem podajemy z ziemniakami, posypany natką pietruszki.