Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ponownie zielone szparagi i truskawki w roli głównej, gdyż uwielbiam to połączenie. W letnie upały lubię kolorowe, lekkie obiady, które można zrobić szybko i bez wysiłku. Taki obiad mamy gotowy dosłownie w 15 minut.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37715
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3693
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37715
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3693
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi układamy w 2 dwóch naczyniach żaroodpornych.
Na szparagach układamy zamarynowane mięso. Na mięsie układamy pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Układamy kilka plasterków truskawek. Całość posypujemy solą i pieprzem.
Naczynia układamy w parowarze i parujemy 10-15 minut.
Gotowe danie przybieramy świeżymi truskawkami. Opcjonalnie można podać z grzankami z bagietki, ale w taki upał jak dziś nie jest to konieczne.