Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ponownie zielone szparagi i truskawki w roli głównej, gdyż uwielbiam to połączenie. W letnie upały lubię kolorowe, lekkie obiady, które można zrobić szybko i bez wysiłku. Taki obiad mamy gotowy dosłownie w 15 minut.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2875
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2875
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6486
Składniki
Odłamujemy zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi układamy w 2 dwóch naczyniach żaroodpornych.
Na szparagach układamy zamarynowane mięso. Na mięsie układamy pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Układamy kilka plasterków truskawek. Całość posypujemy solą i pieprzem.
Naczynia układamy w parowarze i parujemy 10-15 minut.
Gotowe danie przybieramy świeżymi truskawkami. Opcjonalnie można podać z grzankami z bagietki, ale w taki upał jak dziś nie jest to konieczne.