Propozycja dla tych, którzy lubiąmięsa na słodko ;)
Pierś z mascarpone i karmelizowaną gruszką
Składniki
- pierś z kurczaka 2 szt
- masło 1 łyżka
- gruszka 1-2 szt
- serek mascarpone 2 łyżki
- cukier brązowy 1 łyżeczka
- oregano do smaku
- vegeta do smaku
- tłuszcz do smażenia
Składniki
- pierś z kurczaka 2 szt
- masło 1 łyżka
- gruszka 1-2 szt
- serek mascarpone 2 łyżki
- cukier brązowy 1 łyżeczka
- oregano do smaku
- vegeta do smaku
- tłuszcz do smażenia

Etapy przygotowania
Gruszki obrać, pokroić wzdłuż na ósemki i usmażyć na maśle z dodatkiem cukru.

Piersi umyć, naciąć robiąc kiszonkę i przyprawić. Kieszonkę wysmarować serkiem i wyłożyć trzema plastrami gruszki. Mięso dokładnie obwiązać. Smażyć pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu po ok. 7-8 min. z każdej strony. Podawać na pozostałych ze smażenia gruszkach, z dodatkiem np. frytek i surówki z marchewki.

Smażyć pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu po ok. 7-8 min. z każdej strony. Podawać na pozostałych ze smażenia gruszkach, z dodatkiem np. frytek i surówki z marchewki.

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Ostatnio komentowane przepisy

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 711

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31



Składniki
- pierś z kurczaka 2 szt
- masło 1 łyżka
- gruszka 1-2 szt
- serek mascarpone 2 łyżki
- cukier brązowy 1 łyżeczka
- oregano do smaku
- vegeta do smaku
- tłuszcz do smażenia
Gruszki obrać, pokroić wzdłuż na ósemki i usmażyć na maśle z dodatkiem cukru.
Piersi umyć, naciąć robiąc kiszonkę i przyprawić. Kieszonkę wysmarować serkiem i wyłożyć trzema plastrami gruszki. Mięso dokładnie obwiązać. Smażyć pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu po ok. 7-8 min. z każdej strony. Podawać na pozostałych ze smażenia gruszkach, z dodatkiem np. frytek i surówki z marchewki.
Smażyć pod przykryciem na rozgrzanym tłuszczu po ok. 7-8 min. z każdej strony. Podawać na pozostałych ze smażenia gruszkach, z dodatkiem np. frytek i surówki z marchewki.