Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad. Z porów często zostają nam zielone liście, a są one równie wartościowe jak biała część. Przedstawiam moją kolejną propozycję na ich wykorzystanie .
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 165
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, posypałem przyprawami i na chwilę zostawiłem. W tym czasie przygotowałem pory, używam zarówno białej części jak i liści.
Pory świetnie się mrożą, więc zawsze mam je pod ręką. Na patelnię wrzuciłem posiekany czosnek oraz pory. Chwilę podsmażyłem a następnie zalałem wodą i dusiłem. Jeżeli mam akurat pod ręką paprykę, dodaję jedną posiekaną sztukę do duszenia.
Na drugiej patelni usmażyłem piersi na rumiano. Przed końcem duszenia przełożyłem kurczaka do porów i pozwoliłem im przejść smakami.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodaję odrobinę kurkumy. Ziemniaki gotuję z marchewką, dzięki temu zachowują one witaminę C.