Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad. Z porów często zostają nam zielone liście, a są one równie wartościowe jak biała część. Przedstawiam moją kolejną propozycję na ich wykorzystanie .
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4071
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34243
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1791
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113668
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4071
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34243
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1791
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113668
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, posypałem przyprawami i na chwilę zostawiłem. W tym czasie przygotowałem pory, używam zarówno białej części jak i liści.
Pory świetnie się mrożą, więc zawsze mam je pod ręką. Na patelnię wrzuciłem posiekany czosnek oraz pory. Chwilę podsmażyłem a następnie zalałem wodą i dusiłem. Jeżeli mam akurat pod ręką paprykę, dodaję jedną posiekaną sztukę do duszenia.
Na drugiej patelni usmażyłem piersi na rumiano. Przed końcem duszenia przełożyłem kurczaka do porów i pozwoliłem im przejść smakami.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodaję odrobinę kurkumy. Ziemniaki gotuję z marchewką, dzięki temu zachowują one witaminę C.