Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad. Z porów często zostają nam zielone liście, a są one równie wartościowe jak biała część. Przedstawiam moją kolejną propozycję na ich wykorzystanie .
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 270
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 187
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 270
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 187
Składniki
Piersi przekroiłem na pół, posypałem przyprawami i na chwilę zostawiłem. W tym czasie przygotowałem pory, używam zarówno białej części jak i liści.
Pory świetnie się mrożą, więc zawsze mam je pod ręką. Na patelnię wrzuciłem posiekany czosnek oraz pory. Chwilę podsmażyłem a następnie zalałem wodą i dusiłem. Jeżeli mam akurat pod ręką paprykę, dodaję jedną posiekaną sztukę do duszenia.
Na drugiej patelni usmażyłem piersi na rumiano. Przed końcem duszenia przełożyłem kurczaka do porów i pozwoliłem im przejść smakami.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw dodaję odrobinę kurkumy. Ziemniaki gotuję z marchewką, dzięki temu zachowują one witaminę C.