Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry i szybki obiadek, smakuje dzieciom :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5489
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1415
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5489
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 986
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1415
Składniki
Filety myjemy, rozbijamy i kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy z osobna solimy z obydwu stron i obtaczamy w mące. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy po obu stronach do momentu kiedy zaczynają łapać brązowy kolor. Następnie dolewamy tyle wody (wrzącej ) ile chcemy mieć sosu - ja nigdy nie żałuję,woda mocno przykrywa mięso. Dodajemy musztardę, ewentualnie troszkę wegety. Mieszamy i chwilkę (1 min) gotujemy.Jeżeli smak jest mało wyraźny dodajemy jeszcze musztardy. Nie trzeba więcej dodawać mąki - ta z mięsa wystarczy do zagęszczenia sosu.
Ja podaję to danie najlepiej z ryżem i surówką z selera (pycha) ale w tej chwili nie miałam więc podałam z buraczkami i colesławem.