Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry i szybki obiadek, smakuje dzieciom :)
Filety myjemy, rozbijamy i kroimy na mniejsze kotleciki.
Każdy z osobna solimy z obydwu stron i obtaczamy w mące.
Kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy po obu stronach do momentu kiedy zaczynają łapać brązowy kolor. Następnie dolewamy tyle wody (wrzącej ) ile chcemy mieć sosu - ja nigdy nie żałuję,woda mocno przykrywa mięso.
Dodajemy musztardę, ewentualnie troszkę wegety. Mieszamy i chwilkę (1 min) gotujemy.Jeżeli smak jest mało wyraźny dodajemy jeszcze musztardy. Nie trzeba więcej dodawać mąki - ta z mięsa wystarczy do zagęszczenia sosu.
Ja podaję to danie najlepiej z ryżem i surówką z selera (pycha) ale w tej chwili nie miałam więc podałam z buraczkami i colesławem.
Smaczne, proste danie, nadające się na obiad lub gorącą przekąskę:)
Odsłon: 7823
Piersi wyszły badzzo smaczne ,nie suche,ledwie udało mi się uchować jedną do...
Odsłon: 1501
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 13
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 20
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 99
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 13
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 20
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 99
Składniki
Filety myjemy, rozbijamy i kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy z osobna solimy z obydwu stron i obtaczamy w mące. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy po obu stronach do momentu kiedy zaczynają łapać brązowy kolor. Następnie dolewamy tyle wody (wrzącej ) ile chcemy mieć sosu - ja nigdy nie żałuję,woda mocno przykrywa mięso. Dodajemy musztardę, ewentualnie troszkę wegety. Mieszamy i chwilkę (1 min) gotujemy.Jeżeli smak jest mało wyraźny dodajemy jeszcze musztardy. Nie trzeba więcej dodawać mąki - ta z mięsa wystarczy do zagęszczenia sosu.
Ja podaję to danie najlepiej z ryżem i surówką z selera (pycha) ale w tej chwili nie miałam więc podałam z buraczkami i colesławem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Krokiety na bogato! Farsz na bazie ziemniaków i twarogu, ale z mnóstwem pyszn...
Odsłon: 7
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 20