Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobry i szybki obiadek, smakuje dzieciom :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11891
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16223
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5174
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11891
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16223
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5174
Składniki
Filety myjemy, rozbijamy i kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy z osobna solimy z obydwu stron i obtaczamy w mące. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy po obu stronach do momentu kiedy zaczynają łapać brązowy kolor. Następnie dolewamy tyle wody (wrzącej ) ile chcemy mieć sosu - ja nigdy nie żałuję,woda mocno przykrywa mięso. Dodajemy musztardę, ewentualnie troszkę wegety. Mieszamy i chwilkę (1 min) gotujemy.Jeżeli smak jest mało wyraźny dodajemy jeszcze musztardy. Nie trzeba więcej dodawać mąki - ta z mięsa wystarczy do zagęszczenia sosu.
Ja podaję to danie najlepiej z ryżem i surówką z selera (pycha) ale w tej chwili nie miałam więc podałam z buraczkami i colesławem.