Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 6 porcji
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5396
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17623
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5396
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17623
Składniki
Sposób wykonania: Piersi pokroić na drobniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię z małą ilością tłuszczu, przełożyć kurczaka i odrobinę podsmażyć. Zagotować wodę. Dodać wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy i drobno pokrojone suszone pomidory i śliwki. Wrzucić lekko podsmażone mięso i gotować po przykryciem ok. 1 godziny. Gdy kurczak już będzie miękki rozrobić mąkę ze śmietaną i małą ilością wody, a następnie przelać do garnka z kurczakiem. Całość gotować jeszcze ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać gorące. Smacznego :-)