Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 6 porcji
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326497
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326497
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Składniki
Sposób wykonania: Piersi pokroić na drobniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię z małą ilością tłuszczu, przełożyć kurczaka i odrobinę podsmażyć. Zagotować wodę. Dodać wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy i drobno pokrojone suszone pomidory i śliwki. Wrzucić lekko podsmażone mięso i gotować po przykryciem ok. 1 godziny. Gdy kurczak już będzie miękki rozrobić mąkę ze śmietaną i małą ilością wody, a następnie przelać do garnka z kurczakiem. Całość gotować jeszcze ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. Podawać gorące. Smacznego :-)