Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne piersi z kurczaka zapiekane z chipsami, w smaku bardzo delikatne, soczyste. Super komponują się z pieczarkami i lekko chrupiącymi chipsami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy do odparowania nadmiaru wody.
Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i lekko rozpijamy. Rozbite mięso solimy i pieprzymy z każdej strony. Na naczynie żaroodporne wylewamy troszkę oliwy i dokładnie, najlepiej pędzelkiem rozsmarowujemy oliwę po całym naczyniu. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso.
Na mięso nakładamy usmażone pieczarki.
Na pieczarkach rozsmarowujemy majonez.
Na majonez wysypujemy lekko pokruszone chipsy.
Tak przygotowane naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C.
Zapiekamy przez około godzinę.
Po upieczeniu mięso wykładamy na talerz. Smacznego !!!