Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne piersi z kurczaka zapiekane z chipsami, w smaku bardzo delikatne, soczyste. Super komponują się z pieczarkami i lekko chrupiącymi chipsami.
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1353
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2895
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 515
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1353
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2895
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 515
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy do odparowania nadmiaru wody.
Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i lekko rozpijamy. Rozbite mięso solimy i pieprzymy z każdej strony. Na naczynie żaroodporne wylewamy troszkę oliwy i dokładnie, najlepiej pędzelkiem rozsmarowujemy oliwę po całym naczyniu. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso.
Na mięso nakładamy usmażone pieczarki.
Na pieczarkach rozsmarowujemy majonez.
Na majonez wysypujemy lekko pokruszone chipsy.
Tak przygotowane naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C.
Zapiekamy przez około godzinę.
Po upieczeniu mięso wykładamy na talerz. Smacznego !!!