Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne piersi z kurczaka zapiekane z chipsami, w smaku bardzo delikatne, soczyste. Super komponują się z pieczarkami i lekko chrupiącymi chipsami.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 998
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4189
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 998
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4189
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy do odparowania nadmiaru wody.
Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i lekko rozpijamy. Rozbite mięso solimy i pieprzymy z każdej strony. Na naczynie żaroodporne wylewamy troszkę oliwy i dokładnie, najlepiej pędzelkiem rozsmarowujemy oliwę po całym naczyniu. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso.
Na mięso nakładamy usmażone pieczarki.
Na pieczarkach rozsmarowujemy majonez.
Na majonez wysypujemy lekko pokruszone chipsy.
Tak przygotowane naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C.
Zapiekamy przez około godzinę.
Po upieczeniu mięso wykładamy na talerz. Smacznego !!!