Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne piersi z kurczaka zapiekane z chipsami, w smaku bardzo delikatne, soczyste. Super komponują się z pieczarkami i lekko chrupiącymi chipsami.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1899
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15685
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17829
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1899
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15685
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy do odparowania nadmiaru wody.
Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół i lekko rozpijamy. Rozbite mięso solimy i pieprzymy z każdej strony. Na naczynie żaroodporne wylewamy troszkę oliwy i dokładnie, najlepiej pędzelkiem rozsmarowujemy oliwę po całym naczyniu. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso.
Na mięso nakładamy usmażone pieczarki.
Na pieczarkach rozsmarowujemy majonez.
Na majonez wysypujemy lekko pokruszone chipsy.
Tak przygotowane naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C.
Zapiekamy przez około godzinę.
Po upieczeniu mięso wykładamy na talerz. Smacznego !!!