Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Wg Roberta Sowy
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2044
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38630
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1349
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2044
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38630
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1349
Składniki
Nożem ponacinałem skórę piersi z kaczki. Przyprawę wymieszałem z oliwą i dokładnie natarłem piersi z kaczki. Wstawiłem do lodówki na 2 godziny. Gruszki obrałem ,usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na nieduże cząstki. Skropiłem z sokiem z cytryny ,podsmażyłem na roztopionym maśle z olejem. Wlałem wino ze śliwek ,chwilę gotowałem aby odparowało ,dodałem miód. Dusiłem chwilę. Doprawiłem do smaku listkami rozmarynu ,sokiem z cytryny i pieprzem. Piersi obsmażyłem na rumiano na oleju. Ułożyłem na blaszce i piekłem 20 min. w temperaturze 180 stopni C. Przełożyłem na deskę i odstawiłem na kilka minut aby mięso odpoczęło ,a następnie pokroiłem w plastry. Mięso podałem z gruszkami i sosem powstałym podczas duszenia gruszek.