Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Wg Roberta Sowy
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414569
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414569
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
Nożem ponacinałem skórę piersi z kaczki. Przyprawę wymieszałem z oliwą i dokładnie natarłem piersi z kaczki. Wstawiłem do lodówki na 2 godziny. Gruszki obrałem ,usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na nieduże cząstki. Skropiłem z sokiem z cytryny ,podsmażyłem na roztopionym maśle z olejem. Wlałem wino ze śliwek ,chwilę gotowałem aby odparowało ,dodałem miód. Dusiłem chwilę. Doprawiłem do smaku listkami rozmarynu ,sokiem z cytryny i pieprzem. Piersi obsmażyłem na rumiano na oleju. Ułożyłem na blaszce i piekłem 20 min. w temperaturze 180 stopni C. Przełożyłem na deskę i odstawiłem na kilka minut aby mięso odpoczęło ,a następnie pokroiłem w plastry. Mięso podałem z gruszkami i sosem powstałym podczas duszenia gruszek.