Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Wg Roberta Sowy
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458716
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 674
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458716
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1741
Składniki
Nożem ponacinałem skórę piersi z kaczki. Przyprawę wymieszałem z oliwą i dokładnie natarłem piersi z kaczki. Wstawiłem do lodówki na 2 godziny. Gruszki obrałem ,usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem na nieduże cząstki. Skropiłem z sokiem z cytryny ,podsmażyłem na roztopionym maśle z olejem. Wlałem wino ze śliwek ,chwilę gotowałem aby odparowało ,dodałem miód. Dusiłem chwilę. Doprawiłem do smaku listkami rozmarynu ,sokiem z cytryny i pieprzem. Piersi obsmażyłem na rumiano na oleju. Ułożyłem na blaszce i piekłem 20 min. w temperaturze 180 stopni C. Przełożyłem na deskę i odstawiłem na kilka minut aby mięso odpoczęło ,a następnie pokroiłem w plastry. Mięso podałem z gruszkami i sosem powstałym podczas duszenia gruszek.