Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla bigosu. Szybka w wykonaniu i lekko pikantna kapusta, która stanowi idealną ciepłą przystawkę na przyjęcie. Pikantna pomidorowa kapusta z frankfurterkami świetnie pasuje zarówno do chleba, jak i frytek lub innych dodatków ziemniaczanych.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12297
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13098
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5300
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12297
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13098
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5300
Składniki
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i wyciągamy przyprawy.
Frankfurterki kroimy w plasterki, a boczek w kostkę. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy na nią boczek. Kilka minut podsmażamy i dorzucamy kiełbaski. Smażymy, aż się przyrumienią. Całość wrzucamy do ugotowanej i odcedzonej kapusty.
Dodajemy ketchup, samba olek, czosnek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu 2-3 minuty. Smacznego :)