Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka to przepis możemy by powiedzieć zero waste, gdyż możemy pozwolić sobie na wykorzystanie ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia. Przepis prosty , tani i nie różni się wiele od tradycyjnego przepisu na kopytka ziemniaczane, gdyż składniki są podobne. Do moich kopytek dodałam starty na małych oczkach ser.
garnek, patelnia, nóż, miska, praska, tarka,
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować , następnie przecisnąć przez praskę i ostudzić. Do całkowicie wystudzonych ziemniaków dodać mąkę , jajko , żółty starty ser , sól i pieprz. Zagnieść ciasto. Stolnicę posypać mąką uformować z ciasta wałki, lekko je spłaszczyć i pokroić pod skosem kluski. Kluski włożyć na osolony wrzątek, delikatnie zamieszać i ugotować. Ugotowane odcedzić na sitku. Boczek lub kiełbasę pokroić w kostkę ( u mnie kiełbasa ), a następnie podsmażyć z cebulką na rozgrzanym tłuszczu. Kopytka podawać polane podsmażoną cebulką i kiełbasą lub skwarkami z wytopionego boczku i do tego surówka z kiszonej kapusty. Smacznego.
Kopytka po ugotowaniu.
Przygotowanie kopytek.
Gotowe do podania.