Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka to przepis możemy by powiedzieć zero waste, gdyż możemy pozwolić sobie na wykorzystanie ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia. Przepis prosty , tani i nie różni się wiele od tradycyjnego przepisu na kopytka ziemniaczane, gdyż składniki są podobne. Do moich kopytek dodałam starty na małych oczkach ser.
garnek, patelnia, nóż, miska, praska, tarka,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7542
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować , następnie przecisnąć przez praskę i ostudzić. Do całkowicie wystudzonych ziemniaków dodać mąkę , jajko , żółty starty ser , sól i pieprz. Zagnieść ciasto. Stolnicę posypać mąką uformować z ciasta wałki, lekko je spłaszczyć i pokroić pod skosem kluski. Kluski włożyć na osolony wrzątek, delikatnie zamieszać i ugotować. Ugotowane odcedzić na sitku. Boczek lub kiełbasę pokroić w kostkę ( u mnie kiełbasa ), a następnie podsmażyć z cebulką na rozgrzanym tłuszczu. Kopytka podawać polane podsmażoną cebulką i kiełbasą lub skwarkami z wytopionego boczku i do tego surówka z kiszonej kapusty. Smacznego.
Kopytka po ugotowaniu.
Przygotowanie kopytek.
Gotowe do podania.